menu

description Сервіс Діловод або Dilovod - український онлайн сервіс для ведення бухгалтерського та оперативного обліку.

Сервіс розрахован на малий та середній бізнес.
Загальний огляд сервісу на нашому сайті за посиланням

description Хорошоп - створи свій інтернет-магазин швидко і легко

Хорошоп - українська платформа швидкого та зрозумілого запуску інтернет-магазинів.
Щоб отримати нашу консультацію у подальшій роботі з платформою, зареєструйтесь за посиланням .

Наш власний досвід переходу з Бітрікс на Хорошоп

description Хорошоп - якісна заміна Бітрикс24

Діловод - онлайн сервіс з ведення обліку. Облік в виробництва огляд⋆ IT-компанія Розумний кубик Огляд функціоналу з обліку виробничих витрат і випуску готової продукції (робіт, послуг) в програмі Dilovod. ➥ kubik.com.ua діловод, 1с в україні, чим замінити 1с, чем заменить 1с, аналог 1С, dilovod, dilovod виробництво, dilovod облік витрат, dilovod облік виробничих витрат, dilovod виробництво послуг, dilovod виробництво товарів, dilovod виробництво кафе їдальня ресторан, dilovod виробництво харчування, dilovod виробництво проекти, dilovod виробництво салон краси, dilovod виробництво сервісний центр, dilovod швацьке виробництво, dilovod виробництво рослинництво, dilovod виробництво тваринництво

Діловод або Dilovod - український онлайн сервіс для ведення бухгалтерського та оперативного обліку. Сервіс розрахован на малий та середній бізнес. Загальний огляд сервісу на нашому сайті за посиланням.

Для тестування сервісу необхідно зареєструватись на сайті dilovod.ua за посиланням.

Огляд обліку виробничих витрат і випуску готової продукції (робіт, послуг) в Діловод.

Українська програма Dilovod має широкі можливості для ведення обліку виробництва. Програма підтримує індивідуальне (одиничне, проектне), групове, серійне (масове) виробництво.
В налаштуваннях обліку є список варіантів рекомендованих налаштувань для різних сфер бізнесу з можливістю створити власне налаштування з нуля, або за необхідності відкоригувати існуючий варіант:

Кожне налаштування виду виробництва має такі критерії:

  • елементи, які можна використовувати в специфікаціях за типом та бухгалтерським рахунком;
  • використання специфікацій;
  • використання технологічних карт з переліком технологічних операцій, тобто чи потрібно вартість роботи включати в собівартість випуску;
  • використання аналогів матеріалів та комплектуючих;
  • які типи виробничих замовлень використовуються (індивідуальне, групове, внутрішнє);
  • зарплата - погодинна або/та відрядна;
  • спрощене або розширене виробництво - тобто якими документами будуть реєструватись виробничі операції.

В сервісі Dilovod автоматизовано відображення таких господарських операцій, пов'язаних з виробничою діяльністю організації:

  • надходження виробничих запасів і послуг сторонніх організацій, що відносяться на витрати виробництва;
  • передача запасів у виробництво;
  • оприбуткування на склад готової продукції і напівфабрикатів;
  • випуск виробничих послуг;
  • розподіл загальновиробничих витрат;
  • розрахунок фактичної собівартості продукції (робіт, послуг);
  • реалізація продукції (напівфабрикатів, послуг) власного виробництва;
  • надання послуг стороннім замовникам.

Спрощений режим виробництва

В спрощеному режимі виробництва операції списання матеріалів та випуску проводяться одним документом - “Замовлення на виробництво”. При проведенні документа формуються проводки по списанню матеріалів, нарахуванню зарплати за виконані роботи (якщо використовуються) та випуск продукції або послуг. Із замовлення можна вивести друковану форму “Фактична калькуляція”.
В замовленні на виробництво можна відстежувати рентабельність випуску.

Розширений режим виробництва

В розширеному режимі виробництва операції списання матеріалів та випуску проводяться окремими документами. Документ “Замовлення на виробництво” в даному режимі виступає в якості планової калькуляції з урахуванням норм витрати, тарифів, прайс-листів постачальників і останніх закупівельних цін. Із замовлення можна вивести друковану форму “Планова калькуляція”.
Додатково розширений режим виробництва дозволяє виконувати розміщення, є можливість проаналізувати складські запаси. Також в замовленні на виробництво є можливість врахувати накопичення не тільки прямих витрат, але й непрямих.

Оформлення виконаних робіт та списання матеріалів документом “Виробничий наряд”. Виробничі наряди можуть бути індивідуальні або бригадні. Для бригадних нарядів можна заздалегідь сформувати списки виконавців. При проведенні документа формуються проводки по нарахуванню зарплати за виконані роботи та по списанню матеріалів.
Передати матеріали у виробництво також можливо документом “Списання і комплектація” з видом операції “Списання зі складу”.

Випуск оформлюється документом “Випуск” та при проведенні формуються проводки з випуску продукції або послуг. Після проведення випуску, із замовлення на виробництво можна вивести друковану форму “Фактична калькуляція”.

За допомогою друкованої форми “Калькуляція” можна проаналізувати відхилення фактичних показників від планових.

В замовленні на виробництво можна відстежувати рентабельність випуску та планову собівартість.

Накопичення та розподіл загальновиробничих витрат

Загальновиробничі витрати накопичуються документом “Надходження товарів та послуг” з видом операції “Послуги отримані”. Після вибору послуги, в документі потрібно заповнити аналітику - стаття розподілювальних витрат, яка, в свою чергу, повинна мати метод розподілу “Повне списання накопичених витрат”. Додатково можно вказати правило розподілу за довільними коефіцієнтами. Приклад документа на отримання послуг за електроенергію:

Розподіл загальновиробничих витрат в програмі виконується документом “Бухгалтерська операція”. Можна скористатись типовою операцією, яка передбачена програмою, “Розподіл загальновиробничих витрат”. За необхідністю можна змінити параметри розподілу за замовчуванням на свої або виконати розподіл вручну. Автоматично розподіл може виконуватись або за коефіцієнтом (Дт.об. 23 рах.), або за власним правилом розподілу. За коефіцієнтом у якості бази розподілу використовується фактична вартість випущеної в поточному місяці продукції, наданих послуг. Приклад розподілу за коефіцієнтом:

Після того як загальновиробничі витрати розподілені на 231 рахунок, вони ще не включені в собівартість продукції. Приклад звіта “”Виробничі витрати”:

Для включення в собівартість можна скористатись також документом “Бухгалтерська операція” та зробити власні налаштування заповнення документа. Приклад заповнення документа:

Приклад звіта “Виробничі витрати”:

Підсумок

Функціонал обліку виробництва в української програми Dilovod має широкі можливості та може задовольнити потреби маленького та середнього бізнесу.
За допомогою сервісу можна зареєструвати основні виробничі операції з накопичення витрат та випуску, нарахувати зарплату. Також замовлення на виробництво має додатковий функціонал для аналізу залишків матеріальних ресурсів, швидкий аналіз рентабельності, великий перелік друкованих форм.

Протестувати функціонал відповідно до власних потреб можна на сайті dilovod.ua за посиланням.

Якщо у Вас є питання, з нами просто ЗВ'ЯЗАТИСЯ

description Цикл статей з оглядом українського онлайн-сервісу для ведення управлінського, бухгалтерського обліку та складання звітності Dilovod

description Огляд сервісу
description Огляд складського обліку
description Огляд обліку торгівельного підприємства
description Огляд обліку виробничих витрат і випуску готової продукції (робіт, послуг)
description Заробітна плата та кадри

Наш власний досвід переходу з BAS на Діловод

Всі авторські статті >>